Koti- vai Ammattikaraoke ?

9.7.2021 21:53 - Tomi Limmonen

Saamme varsin useasti kyselyjä asiakkailtamme että milloin tulee olla ammattikaraoke ja milloin rittää kotikaraoke. Aivan yksinkertaista tämä ei toki ole. Haluamme tässä vaiheessa korostaa että tämä ei ole virallista lakitekstiä eikä edusta kenenkään tekijänoikeusjärjestön kantaa suoraan. Yritämme itse avata asiaa helpottaaksemme ihmisten tulkintoja ja toimintatapoja hankalissa tilanteissa. Koska yksinkertaista vastausta ei oikein ole, kannatanee poissulkea tapauksia yksi kerrallaan.

Mieti seuraavia asioita

Käytätkö karaokea ansainti tarkoitukseen?

Jos vastaus on kyllä, on ammattikaraoke aina vaihtoehtosi.

Käytätkö karaokea julkisella paikalla?

Jos vastaus on kyllä, on ammattikaraoke jälleen ainoa vaihtoehtosi.

Käytätkö karaokea suljetussa paikassa tai yksityistilaisuudessa johon kenellä tahansa ei-perhepiirisi jäsellä saattaisi olla pääsy?

Myös tällöin vastaus on ammattikaraoke. Tällaisissa tapauksissa asiat rupeavat menemään hankalimmiksi. Kun puhumme esimerkiksi työpaikan pikku-Jouluista tai harrastusporukan illanvietosta ei kenellä tahansa ole pääsyä tilaan mutta kotikaraoken ehdot perhepiirin tai lähipiiristä eivät kuitenkaan enää täyty.

Lasten synttärit

Kun vieraat ovat lähipiiriä, tuttaviasi tai perhettäsi, voi karaokea laulaa kotikaraokeen tarkoitetuilla lauluilla.

Häät

Kun vieraat ovat lähipiiriäsi, tuttaviasi tai perhettäsi, voi karaokea laulaa kotikaraokeen tarkoitetuilla lauluilla. Jos järjestät avoin hääjuhlan esimerkiksi paikassa johon kenellä tahansa on pääsy, tulee sinun valita ammattikaraoke.

Onko musiikin laadussa eroa?

Ei käytännössä ole. Samat laulut on tehty ammattikaraoke ja kotikaraokejulkaisuille. Tässä ei olisi myöskään käytännössä mitään järkeä. Puhuttaessa ammattikaraokesta ja kotikaraokesta, on ainoastaan käyttöoikeuksissa ero. Kaikkia lauluja ei myöskään ole julkaistua kotikaraokeversioina johon syy yleensä löytyy ainoastaan kustannuspuolen tekijöistä.

Kuka neuvoo ongelmatilanteissa

Teosto? Gramex? Kopiosto? Kuvasto? Sanasto? Tekijänoikeusjärjestöt ovat monelle varsin laaja ja sekava käsite. Kuka valvoo ja ketä vastaa? Gramex on äänitetuottajien tekijänoikeusjärjestö johon myös karaoketuottajien tuottamat karaokevideot kuuluvat. Teosto valvoo musiikintekijöiden eli säveltäjien ja sanoittajien oikeuksia. Jos saat Teostosta vastauksen että heidän puolestaan on ok, ei se kuitenkaan tarkoita vapautusta vastuista. Kysy aina ongelmatilanteessa apua Gramexilta tai karaoketuottajilta joiden lauluja laulat.

Tarvitseko laitteita vuokralle tapahtumaasi?

Jotta voit pyörittää karaokeasi kaikissa tapauksissa lain vaatimusten mukaisesti, saat ammattikaraoke-laitteiston meiltä myös lyhytaikaiselle, yhden päivän vuokralle osoitteesta melplay.net/vuokraus

Lista jutuistamme

18.8.2021 15:46 - Korona-rajoitukset ja Karaoke

9.7.2021 21:53 - Koti- vai Ammattikaraoke ?

28.1.2021 16:54 - Miten edistää turvallisuutta COVID-pandemian aikana ?

Perustiedot

Melplay Karaoke
Viihdeväylä Oy
Pellontie 25
95700 Pello

Muita sivustojamme

Feelment
Laula.se
Satnight.net

Tärkeät linkit

Asiakastili
Ladattava sisältö

Ota yhteyttä
X

Yhteydenottolomake